Frågelådan öppnas.

PERSONLIGT

Vad vägrar du äta? / Precis som Annika vad äter du inte ? ( Har för mig att du inte äter grönt va va ?? ) ;) Oj, jag har blitt mkt duktigare på det där. Förut var det lättare att räkna upp vad jag faktiskt åt.. Men jag äter inte skaldjur, tomat, pannkaka, för flottiga saker (typ pizza) och för söta saker (som lösviktsgodis eller kladdkaka). Och att jag ogillar pizza och godis beror inte på att det är ”onyttigt”, tro mig, jag kan svulla som ingen annan, jag mår bara illa av det. Jag gillar faktikt grönsaker, jag är bara oftast för lat för att skära upp några. Blir mer om man gör en riktig sallad till finmat.

Har du några allergier?
Jag är nog lite småallergisk mot melon, men det skiter jag i för melon är så himlans gott!

Varför blir du aldrig trött på kvällen? Haha, jag har lite felvriden dygnsrytm..

Hur kommer det sig att du inte känner av hunger förrns det är kris? Jag tror jag tycker att det är kul att säga: ”Stefan, det hände..” och höra dig sucka!

Vad ska vi äta till frukost? / Vad äter du till frukost? Rostmackor med marmelad och ost eller knäckehäxor med leverpastej och gurka! och till det dricker jag bravos tropsika juice.

Vilken är din favoriträtt? Jag har många, de flesta är Steffes maträtter. Jag fullkomligt älskar hans senaste kycklingrätt. Mumma. Annars går det bra att bjuda mig på Spicy Hots 13b, 13c eller 11 med kyckling utan svamp. (;

När skaffar du en iPhone? När mitt abonnemang går ut i november smäller det!

De tre bästa filmerna någonsin, enligt dig? Amelie från Montmartre, Garden State och.. hm.. RENT!

Tre favoritartister? John Mayer, Imogen Heap & Melissa Horn

Är du rädd för något?
Jag är mörkrädd. och jag är även livrädd för att få en kroppsdel avsågad.

Hur bor du? Fotografera gärna! Jag bor i en 2a på 58 kvadrat med mina tussar och min karl.

Vad är det bästa du vet.. ? God mat, gott sällskap och vitt vin. Tillsammans.

Vilken är din värsta respektive sämsta sida? Värsta: dålig självdisciplin. Bästa: jag är rolig (och det står jag för att jag tycker! orka vara ”svensk”.)

Vill du ha barn i framtiden? Självklart! Jag vet t.o.m vad dom ska heta! Men först ska jag gifta mig. (fast Steffe är inte så intresserad av det där med bröllop ”jag lägger max 10.000 på vårt bröllop! Jag vill hellre ha en extra inbyggnadsugn i köket..”)

Om du inte hette Elin vad skulle du vilja heta då? Jag gillar faktiskt Elin, men kanske nåt mer internationellt, och nåt som är roligare att skriva.

Har du någon dold talang? Haha, jag är grym på låttexter (sämst på att sjunga). Och jag är killer på kändisar. Vem som är vem osv.. Jag är helt enkelt bra på sånt som har med nöje att göra. Nöjes-tp (det med dvd-frågorna) är det bästa spelet ever! Jag tror att jag är obesegrad.

Hur många tv-serier följer du? Allt för många..

Favoritfärg? Det varierar. Nu är det röd.

Om du bara fick lyssna på en artist/ett band för resten av livet, vem/vilka skulle du välja? Counting Crows.

Vad är det pinsammaste du gjort? Jag skäms inte så ofta. Jag har faktiskt ingen aning.

Är det inte otroligt konstigt att gilla att klämma andras finnar? Hahahahha! Jag har fått det från min mamma.
(jag måste bara tillägga att jag inte går upp till främlingar och klämmer! Jag klämmer på Steffe, och ibland på Emser när hon inte kommer åt, hon är lika ”störd” som jag.)

Vad gick du för program på gymnasiet? Jag gick sam/media på kopparlundsgymnasiet här i Västerås, samma som min syster går!

Vad är ditt absoluta drömjobb? och strunta i om det är realistiskt eller inte..drömjobbet med stort D!? Fotograf! Skulle vara coolt att fota skivomslag, tidningsframsidor, pocketomslag.. Eller att fota OS och VM.

Standardfrågan: Favoritbloggar? ;) Vi har ju självklart mina t’52-brudar; Isabell, Johanna och Annika. Och självklart lillasyster.
Sen gillar jag Emelie Ohlsson, hon är en stor inspiration för mig eftersom att hon gör det jag håller på att starta upp; driver sitt egna företag som fotograf. Plus att hon är duktig utav bara helvete!

Andra favoriter är Olof Grind, Nathalie Diveby, Sabbaa & Emma Spennare!

Om du fick måla om ett rum, vilken färg skulle det då ha? Haha, det beror ju på vad det är för rum, men just nu skulle jag vilja ha en stor vit vägg!

FOTO/REDIGERING

Vad är roligast, själva fotandet eller efterarbetet? Ange i procent ;) Oj vad tråkig jag är nu, men det är nog 50/50. Jag älskar båda delarna!

hur sparar du ner bilderna är du redigerar ändrar du bara storlek på image size? för mina blir så kontrastlösa.. har du något tips! :) Jag ändrar storleken så att de passar på bloggen, en för stående bilder och en för liggande. sen väljer jag alltid ”save for web and devices..”
och se till att fota & redigara i sRGB.

fler ps-tips skulle uppskattas :D Jaså? Vad för tips?

vad tänker du på vid motljusfotografering? Beror lite på vilken effekt jag är ute efter, men oftast att se till att solen inte kommer in direkt i kameran.

Vart finner du din inspiration? I min omgivning och mkt på flickr.

Kan vi dra ut och fota snart?!?! Haha, ja Matilda, det kan vi..

Hvilken ”fotokategori” føler du at du gjør det best i? Portrett, natur osv. Porträtt är det jag gillar bäst, och nog det jag är bäst på.

Har du någon fotograf som du gillar extra mycket? Jag är sååå dålig på fotografer. Men jag gillar Mike Rosenthal, Joey L och Rosie Hardy.

Tre favoritbilder som andra fotografer har tagit? (klicka för stor version)

Mike Rosenthal:mikeanya

(var tvungen att print screena, för att hitta bilden gå in på hemsidan och välj portfolio och sen ”americas next top model”)

Rosie Hardy:

Siebe Warmoeskerken:
dance dance dance

Top tre bilder som du själv tagit? oj. jag måste ändå välja: (klicka för stor version)

fields of freedom
dance dance dance

Till toppen|Pinna på Pinterest|Dela på Facebook|Dela på Twitter
 • Fotograf Emelie Ohlsson - Gud vad du gjorde mig glad Elin, tack!
  Och behöver du tips och trix med eget företag får du gärna maila :)

  Stor kram!SvaraAvsluta

  • elinivemo - tack! det är inte helt omöjligt att jag gör det. jag är ju en liten newbie. (;SvaraAvsluta

 • FINA - roligt att få veta lite mer om dig :) och ros-bilden är helt fantastisk, sagolik! underbar bokeh!SvaraAvsluta

 • Jesper - Nu har jag provat den där övningen vi pratade om igår; att skildra det första objekt man lägger vikt vid när man öppnar ögonen. Det var mysigt.SvaraAvsluta

 • Jenn - Vad duktig du är. Verkligen vackra foton.SvaraAvsluta

 • Nathalie - Inte för söta saker, men marmelad? Oooookkk :pSvaraAvsluta

  • elinivemo - haha, okej, jag uttryckte mig fel, saker som smakar för sött. Min marmelad smakar megagott och inte alls sliskigt. (;SvaraAvsluta

 • Viktoria - Vilken enkel men ändå så superfin header du har! :D Kollade lite på dina bilder också och de är verkligen talande!SvaraAvsluta

 • masakarasu - Det var trevligt att få läsa lite om dig :) Kul att du valde en bild av Mike Rosenthal, tycker också han är grym!
  Och himla intressant att din favoritfärg just nu är röd..

  jag har ett färgprojekt där jag varje månad fotograferar en färg [inga gamla bilder får användas!] för att pusha gränserna lite, och vara mer kreativ. ”think outside the box” så att säga. Denna månaden fotograferar jag just färgen röd :D

  Jag uppmanar andra att haka på och jag visar andras bilder i slutet av månaden i min blogg, det är ingen tävling eller så dock. Går att läsa mer på min blogg om det låter skoj ;)SvaraAvsluta

 • isabellandersson - Men åååhh.. du måste ju skriva vilka serier du följer. Jag är ju liksom nyfiken.. :)SvaraAvsluta

Din e-mailadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade *

*

*