T’52 week 15 – songs

T
Canon eod 5d mark II + Tamron 28-75/2.8
28mm, 1/100, f/6.3, ISO 160

BRIDGE OVER TROUBLED WATER

When you’re weary
Feeling small
When tears are in your eyes
I will dry them all

I’m on your side
When times get rough
And friends just can’t be found
Like a bridge over troubled water
I will lay me down
Like a bridge over troubled water
I will lay me down

When you’re down and out
When you’re on the street
When evening falls so hard
I will comfort you

I’ll take your part
When darkness comes
And pain is all around
Like a bridge over troubled water
I will lay me down
Like a bridge over troubled water
I will lay me down

Sail on Silver Girl,
Sail on by
Your time has come to shine
All your dreams are on their way

See how they shine
If you need a friend
I’m sailing right behind
Like a bridge over troubled water
I will ease your mind
Like a bridge over troubled water
I will ease your mind

Kolla in Isabells, Johannas och Annikas bidrag med! Och glöm inte vår flickr-grupp.

(den här veckan har vart stressig och körig så mitt bidrag är väldigt ogenomtänkt.. Självklart kom jag nyss på den perfekta låten till bilderna jag fotat den här veckan, men som jag redan har publicerat..)

Till toppen|Pinna på Pinterest|Dela på Facebook|Dela på Twitter
 • Fabian - jättefin bild! du tar verkligen toppenbilder och det finns en massa härliga bilder att kolla på här i din blogg. riktigt bra jobbat! keep it up! :)

  Tänkte komma med ett litet tips till dig som använder 5D MkII.. såg att du hade tagit denna bilden på ISO160.. jag vet inte riktigt om du känner till detta redan men.. du borde tänka efter en extra gång när man använder ISO-lägena mellan ISO200 och ISO100. Det är så att Canon inte använder analog förstärkning av ”mellanlägena” (ISO125 och ISO160), de är istället under/överexponerade 1/3 steg och sedan digitalt kompenserade till önskat ISO. Således är ISO 125 = ISO 100 underexponerad 1/3 steg och ISO 160 är ISO 200 överexponerad 1/3 steg. Vid underexponering lyfter du brusbilden och vid överexponering klipper du högdagrarna. I övrigt så skall man även tänka till en gång extra när man använder ISO100 och ISO50 (L). Eftersom kameran i dessa lägen tappar ca 18% av det dynamiska omfånget vilket gör att när man fotar sådana motiv som landskap med en stor skillnad mellan högdagrar och lågdagrar så finns det större risk att man får utfrätta högdagrar än om man skulle använda sig av ISO200 (som för övrigt är det lägsta läget med det högsta dynamiska omfånget).

  allt detta kanske inte har sådan stor betydelse för små bilder som skall läggas upp på webben men om du nån gång ska göra stora förstoringar och vill ha bilder i maximal upplösning så bör du tänka på dessa saker. d.v.s när du vill nyttja de 21 Mpix som finns i kameran till max. =)

  lycka till med fotograferandet!

  //FabianSvaraAvsluta

 • Lisa Chen - innan jag såg texten gissade jag på bridge over troubled water, faktiskt! =DSvaraAvsluta

 • Lisa Chen - grymt fin bild btw, som alltid :)SvaraAvsluta

 • Konrad - En underbar låt och fin bild! När jag hör låten tänker jag faktiskt inte på en bro som du avbildat den utan snarare något tegelverk med en liten bäck forsandes på kvällen. Ja, alla har ju olika visioner :)SvaraAvsluta

 • Hayley - these lyrics are wonderful.SvaraAvsluta

 • Nath - Fin vinter bild =)SvaraAvsluta

 • Amanda - Wow. Riktigt fin bild :DSvaraAvsluta

Din e-mailadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade *

*

*