Lucka 3 – Bästa kamera-appsen!

När jag gick på gymnasiet var den enda kameran jag ägde en liten kompaktkamera, som jag hade med mig överallt. Jag fotade allt jag såg, hela tiden, och drev mina vänner till vansinne. När systemkameran kom in i bilden blev det mindre och mindre vardagsfotografering; systemkameran är för stor för att släpas med överallt och bildkvalitén på kompaktkameror är för dålig för att jag ska tycka att det är kul.
Nu har jag äntligen hittat tillbaks till det där otroligt roliga vardagsfotandet igen, tack vare Twiggy, min iPhone. I början använde jag inte alls kameran med motivationen ”den är för dålig”. Men sen jag upptäckte mina favoritapps har det ändrats helt.
Så, Elin Ivemo presenting: Dom bästa kamera-appsen till din iPhone (och ev. android, jag vet inte om appsen finns på android market.)

1. Instagram

Funkar som en bildtwitter med en kommentars/gilla-funktion.
Du tar en bild (eller använder en gammal) slänger på ett coolt filter, skriver ett litet meddelande och postar det. Går även att koppla till dina andra sociala medier.
Jag tycker att det här är den roligaste appen ever! Vill man följa mig går det bra, mitt användarnamn är elinivemo.
Kostar: Gratis

Exempelbilder:

2. Cross Process

En rolig app som lägger på en random färgtonsredigering. Antingen tar du en ny bild direkt i appen, eller så öppnar du en gammal bild och får en ny twist. En gammal trotjänare som alltid funkar. Ibland kan redigeringen bli heltokig på bilden, men då har jag ett litet trick! Inne i inställningar kan man välja att spara originalet! Blir bilden helgalen kan man bara göra om, med samma bild, och hoppas på en bättre färgton. Eller så fotar man allt med ”vanliga” kameran, och redigerar bara i appen.
Kostar 7:-

Exempelbilder:

3. Hipstamatic

Ger härliga lomo/toycam-effekter, olika beroende på vilken lins/blixt/film man använder. Det går att mixa och matcha helt som man vill. Från början följer det med 3 linser, 3 filmer och 1 (eller?) blixt. Det går även att köpa till fler.
Hipstamatic var den första fotoappen jag skaffade, och har legat och blivit dammig sen jag hittade Cross Process och Instagram, men jag har återupptäckt det nu på sistone och gillar den skarpt!
Kostar: 15:- (+7:-/lins man vill köpa extra)

Exempelbilder:

Till toppen|Pinna på Pinterest|Dela på Facebook|Dela på Twitter

Din e-mailadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade *

*

*