Photoshopskolan del 5 – Retuschering av hy

Äntligen är photoshopskolan tillbaks! Idag visar jag hur jag redigerar hy, med tre olika photoshop tools. Sit back and relax.

För er som sitter vid en laptop rekommenderar jag att köra fullscreen i hd. Har ni stor skärm gå in här och utöka bilden för att se bättre, och kika i hd.

(Efter-bilden är den slutliga som jag gjorde till T’52, den är behandlad mer än bara i hyn. Födelsemärket på kinden är borttaget med flit.)

Till toppen|Pinna på Pinterest|Dela på Facebook|Dela på Twitter
 • elin - jättebra tips! photoshopskolan har jag lärt mig mycket av :)SvaraAvsluta

 • Annika - Jag kan inte riktigt släppa dina långa, tjocka ögonfransar… Kan jag få copy-paste:a dem irl? ;)SvaraAvsluta

 • POOS - Genom hela filmen märke jag hur jag tittade på dina ögon och ögonfransar.
  Fina ögon som tusan, och vilka ögonfransar sen! Oj! :DSvaraAvsluta

 • vicki - jag älskar din ps skola :DSvaraAvsluta

 • Louise Mårtensson - Jätte fina bilder o vilken bra blogg! :)
  Gör du om bilder åt folk också eller? Om man ber dig? (A)
  Kram!SvaraAvsluta

  • Elin Ivemo - Tack. Nej det gör jag inte. Om inte ett företag anställer mig för att göra det.SvaraAvsluta

 • Marlene - Pedagogiskt och bra! (:SvaraAvsluta

 • anja - undrar vilket program använder du på photo shop?SvaraAvsluta

 • FOTOBLOGG / - Ylva - Åh, jättebra tips! :) Hade inte ens tänkt på att man kan använda klonverktyget sådär med att ta bort mörka ringar, och patch tool visste jag knappt att den fanns, tack för tipsen! :)SvaraAvsluta

 • Emma - Wow! Jag har ungefär besökt din blogg 2 gånger, men aldrig riktigt fastnat för den… Förrens nu, nu kan jag inte sluta att sitta och glo på dina vackra bilder. Tack för en bra blogg – du inspirerar så enormt mycket! Kram :)SvaraAvsluta

 • amanda - vilken underbar blogg du har! hoppas de är okej att jag börjar följa dig med bloglovin :)SvaraAvsluta

 • Ania - Du har en jätte fin blogg :)SvaraAvsluta

 • Clara - superbra tips:)SvaraAvsluta

 • Gustaf - Hej, tänkte bara ge ett tips ;). När man använder alla dessa verktyg är det bättre att skapa ett nytt tomt lager ovanför orginalet och göra retuscheringarna där. För att det ska fungera måste man ställa in alla retuscheringsverktyg till ”sample all layers” eller ”sample current & below”. Anledningen till att man skulle vilja göra detta istället för att duplicera orginalet är för att psd-filen blir mindre då man sparar den. Duplicerar man orginalet dubblar man filstorleken.

  Kanske inte känns lönt men har man många bilder på sin hårddisk så gör detta stor skillnad :).

  Hälsningar GustafSvaraAvsluta

 • Tips: Tutorials från Youtube och andra Bloggare! « Canidae | Photography - […] Av Pictpro Panoramabild – Av Lottasvenssons Lys upp en mörk bild – Av Lottasvenssons Retuschera Hyn – Av elinivemo Texturer – Av […]SvaraAvsluta

 • Markus - Bra tack! Bra med sådan bloggar. Har själv en blogg där jag lägger upp mina foto och retuscherings tips. Kul med utbyte :)SvaraAvsluta

Din e-mailadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade *

*

*