Lightroom-guide?

Jag ska försöka slänga ihop en Lightroom-guide. Vill nog helst göra en videoguide, det är enklast. Dock behöver jag ett bra program för detta, gratis eller med 30-dagarstest. Tips?

Tänkte gå igenom:
Importering (direkt från minneskort, från hårddisk och keywords)
Sortering (flaggning och rating)
Redigering (basic raw-redigering)
Exportering (spara alla bilder i samma storlek)
+ smidiga kortkommandon

Har jag glömt nåt?


Till toppen|Pinna på Pinterest|Dela på Facebook|Dela på Twitter
 • Hanna - Hej!
  Camtasia är ett ganska bra verktyg för att filma delar eller hela skärmen. 30 dagars gratis testperiod. :)SvaraAvsluta

 • Helena - Jag har en fråga om Ligthroom..
  Om jag redigerar en bild och sorterar den efter en färg, men jag vill inte att den ska ligga kvar i datum mappen. Tar jag bort bilden från datum mappen försvinner den från min färg sortering också..
  Gör jag fel eller programmet är bara gjort så?SvaraAvsluta

  • Elin Ivemo - öum. jag tror inte alls att jag förstår frågan. varför vill du sortera efter färg? enklaste sättet att hålla koll på bilderna (tycker jag) är att lägga i mappar efter datum och, för extra koll, sätta keywords. Spar sedan de redigerade bilderna i en mapp i datummappen. det där svarade säkert inte alls på din fråga, men jag förstår inte riktigt hur du menar.SvaraAvsluta

 • Fanny - låter grymt, can’t wait!SvaraAvsluta

 • emma - Kan du inte visa hur man tar bort brus i bilderna också! om man tex har råkat använda för högt iso! Tack=)SvaraAvsluta

 • isabell_88@hotmail.com - Jag vill se allt du kan ;)
  Nej men seriöst. Jag kan inget om lightroom så är rätt nyfiken. :)

  Och by tha way.. jag snodde din idé om att länka spotifylistor i sidmenyn. Det var smart och kul. :)SvaraAvsluta

 • Lisa - Låter jättebra! Har lightroom men har aldrig orkat sätta mig ner och försöka först mig på det. Så en sån här guide passar mig helt perfekt! :)SvaraAvsluta

 • Annie - Älskar när du delar med dig av dina fina tips! Julkalendrarna är en favorit:)SvaraAvsluta

 • rebecca - det vore super!SvaraAvsluta

 • Paulina - Hejhej! Kan du inte göra fler photoshop-videos? :) Har kollat igenom photoshopskolan och har lärt mig jättemycket! Tack på förhand :)SvaraAvsluta

 • Sandra - Låter spännande! Jag har Lightroom men tycker att det är lite svårt…
  Just nu skulle jag vilja lära mig hur amn får bilder att se äldre ut men jag bara tappar tålamodet när det gå fel…. Vet du hur man gör?

  Mvh / Sandra JohanssonSvaraAvsluta

  • Elin Ivemo - Jag har ingen aning faktiskt, jag har inte testat. Jag använder bara lightroom till raw-redigering, resten gör jag i photoshop.SvaraAvsluta

 • Trudy - ajutant reflex:“theistic epistemology demonstrates that the possibility of the wo„¬eââ‚lâr¢scoherdnce or meaningfulness pre-assumes God as an all-knowing being must ontologically be.Atheism fails to provide the rational and moral pre-environment forthe meaningfulness of human apprehension of our world. thus anti-theism is false.”Could you give some examples?SvaraAvsluta

 • http://www./ - I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)SvaraAvsluta

 • http://www./ - ”E’ bello riuscire a fare incredibilimente molte piu’ cose, ma a quel punto hai anche incredibilmente piu’ cose che possono andare storte… ”Mi viene in mente il motto della Fiat: se non c’é, non si può rompere! In effetti le 500, 127 e compagnia girano ancora mentre le nuove auto hanno molti più problemi!SvaraAvsluta

 • http://www.janganstop.com/ - I listened to Pick of the Year on Radio4 today with crossed fingers and bated breath. Very difficult when cooking Christmas dinner. I was about to give up hope when Jeff Buckley singing Dido’s Lament came on as the last item. Only criticism – it was such a short clip. However, it made me thing that my frequent reminder emails to the Radio4 Pick of the Week website must have made an impression. I know there were lots of other people out there requesting too, so – result everyone! Merry Christmas and a happy new year to everyone. xSvaraAvsluta

Din e-mailadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade *

*

*