Höstplaylist

1 september tänkte jag presentera playlisten för hösten 2011. Jag har redan smygstartat skapandet av den, men vill som vanligt ha er hjälp med låttips! Kolla förra årets lista för att höra vad för typ av musik jag söker.

1. José Gonzales – In Our Nature, 2. Melissa Horn – Innan Jag Kände Dig (kommande), 3. Bon Iver – Bon Iver,
4. The Smiths – The Smiths, 5. Angus & Julia Stone – Down The Way

Som vanligt vill jag inte ha några tips om Lars Winnerbäck eller Hoffmaestro. Inte heller Takida, Chris Medina eller annat reklamradio-tjafs. Tack.

Till toppen|Pinna på Pinterest|Dela på Facebook|Dela på Twitter
 • Dennis Wernersson - Jag har fastnat för några låtar från Mumford & Sons, favoriterna är Sigh No More och Little Lion Man. Det kanske kan vara något?SvaraAvsluta

 • Amanda - Om du inte lyssnat in Junip så tycker jag du ska göra det, José Gonzalez fast med band, In every direction är grymt härlig :)SvaraAvsluta

 • HANNA - Känns ju som du har allt redan – Ray LaMontagne, Iron & Wine, City & Colour, Erik Hassle, the Perishers, Simon & Garfunkel, Wakey!Wakey!, osv. Perfekt höstmörkermusik. Dock är City & Colour mer vinter och jul för mig för jag hade hans låtar på shuffle dagen innan julafton när jag klädde granen förrförra julen. Hade lessnat på allt vad julmusik hette lagom till julaftonen, nämligen.

  Slår du ihjäl mig om jag föreslår John Mayer? Jag har inte varit någon Mayer-fantast tidigare, gillat någon strölåt bara. Nu har jag fastnat för tre höstmörkerrysare dock – slow dancing in a burning room, the heart of life och dreaming with a broken heart. Känner mig lite sist på bollen där, det är ju inga jättenya låtar direkt, hehe.

  Så tänkte jag fortsätta tjata om Joshua Radin. One of those days (särskilt den akustiska versionen, dock tror jag inte den finns på spotify) passar hösttemat kan jag tycka. Och sundrenched world, herregud.

  Kyle Riabko – Waiting. Punkt.

  Och sist men inte minst världens bästa Tyrone Wells. Särskilt more, inbetween the lines (just den kanske inte är jättehöstig men), sea breeze och arms around me.

  You can thank me later, adios!SvaraAvsluta

  • Elin Ivemo - Har typ redan samtliga du föreslog. Haha.
   Och jag slår aldrig ihjäl Mayer-tips. Jag har varit hooked sen jag hörde första låten 2006. 3e låten på listan är en Mayer-låt.. Lyssna på Vultures och Clairity! och stop this train! (och alla andra låtar)

   Kyle Riabako och Tyrone Wells är dock inte min kopp te.SvaraAvsluta

 • HANNA - ps. skitpinsamt att jag glömde Amos Lee. är kär i colors, arms of a woman och keep it loose, keep it tight. och alla andra.SvaraAvsluta

 • Linda - The Tallest Man On Earth (som du förmodligen redan lyssnat på MEN HAN ÄR BÄST, bredvid Bon Iver som ligger jämsides), Kings of Convenience, Fleet Foxes, Bored Man Overboard.SvaraAvsluta

 • Lasse K - WU LYF! Death Cab For Cutie! Me And My Army!SvaraAvsluta

 • Caroline - Gillar du First Aid Kit kanske?SvaraAvsluta

 • PS! - du kanske tycker detta är reklamradiotjafs, men Owl City’s nya låtar Alligator Sky & A deer in the headlights är faktiskt riktigt bra!SvaraAvsluta

 • Josefin - Vet inte om det är din musiksmak och du kanske redan hört dem, men just nu har jag iallafall fastnat för ”the bike song – Mark Ronson & The Business Intlt” och ”Ghostwriter – RJD2″SvaraAvsluta

  • Elin Ivemo - Ghostwriter har jag på en av mina chillkväll med vin-listor. Ingen av dem är dock särskilt höstiga.SvaraAvsluta

 • Johanna - Åh så bra musiksmak du har. Har du hört Heartbeats med Jose Gonzales? Sjukt härlig låt.SvaraAvsluta

  • Elin Ivemo - haha, det är som att tipsa om the beatles typ. klart jag har! låten är 8 år gammal och jag har ett stort musikintresse! ett av skivomslagen i inlägget är ju José Gonzales.SvaraAvsluta

 • Millie - Hej, har ett tips, ”The Golden Age” heter låten. The Asteroids Galxy Tour har gjort den. Vet inte om du har hört den, den är jättebra. Du kanske har hört den i en ölreklam , haha!SvaraAvsluta

 • Belinda - Paolo Nutini – Autumn :)SvaraAvsluta

 • Henrik - Här kommer en hel spellista med fin höstmusik: http://open.spotify.com/user/soctra/playlist/2OwhQvBgHsKC719ho2ghl1SvaraAvsluta

 • EVE - Sundance kid,
  Pärlor &
  Dom andra
  med KENTSvaraAvsluta

 • louise - Har du inte hört Devendra Banhart eller Edward Sharpe borde du testa några låtar. Höst är annars mer instrumentalt, lyssna på Olafur Arnalds och Blockhead!SvaraAvsluta

Din e-mailadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade *

*

*