Lucka 13 – Min utveckling 2006-2008

2006

2006 fick jag den bästa presenten nånsin. Jag tog studenten och fick en Canon eos 350d av mina föräldrar. Innan dess hade jag sprungit runt i ca 9 månader och fotat allt jag såg med min lilla kompaktkamera jag köpte när jag började 3an. Jag kan lätt säga att det är den bästa kompaktkameran jag ägt. En liten Pentax som kostade typ 2500:-. Den var underbar. Lite i samma klass som Nokia 3310. Det görs inte kameror till det priset med den kvalitén längre. Nu svamlar jag. Studentpresent, där var vi. När jag plockade upp kameran ur förpackningen den 9 juni hade jag inte en susning hur man skulle göra med alla inställningar och knappar. Jag satte bara kameran på programautomatik och körde.

(Japp, jag hade en ”ha-onödigt-breda-ramar-på-alla-bilder-period”, som tur är växte jag ifrån det.)


2007

Fotade inte så jätteflitigt, och fortsatte på ”P”. Började lite smått experimentera med ljus, skuggor och annat kul. Gick även över till att fota mer människor istället för fjärilar och blommor hela tiden.

2008

2008 var året då jag tog tag i kameran och verkligen lärde mig hur den funkade. Allt tack vare Canon ef 50/1.8. Jag ville ha korta skärpedjup och mjuk bokeh, så jag gick över till Bländarprioritet och började verkligen förstå hur den funkade. I och med den nya optiken kom även ny lust att fota. Det blev mycket roligare när man förstod sig på allt. Jag fotade nästan varje dag, och laddade upp bilder på flickr lika ofta. Jag satt även mer och mer med bilderna i photoshop. Mycket vintage och texturer sammanfattar 2008 väldigt bra. Dock är alla bilderna inte jättesnyggt redigerade, men det tyckte jag självklart då!
Bildmässigt blev det mest självporträtt och naturbilder. Jag måste säga att jag saknar att bara ta kameran och gå ut och fota, helt planlöst. Eller att ställa upp stativet för självporträtt och bara göra det som faller en in.

Det var otroligt svårt att välja bilder för 2008! För den som är intresserad av att se fler kan man gå in här.

Till toppen|Pinna på Pinterest|Dela på Facebook|Dela på Twitter
 • Rebecca - grymma bilder, som vanligt!SvaraAvsluta

 • JOSEFINE NYBERG - FOTOBLOGG - Det är så kul att se sånt här! :) du har verkligen utvecklats. Jag kommer ihåg när jag fick min kamera, det tog mig ungefär en vecka att förstå hur man fokuserar manuellt. haha..SvaraAvsluta

 • Ika - Kul att få läsa om och se din fotoutveckling!
  Jag känner igen mig i en hel del – har haft min EOS 300d i ganska exakt fyra år nu, och det var först för drygt ett år sedan som jag slutade fota i P-läget. Nu skulle jag faktiskt vilja uppgradera till en bättre kamera, och har börjat spana lite bland lokala fotoaffärens begagnade.

  Att man inte längre nödvändigtvis tycker att tidigare redigeringar är fantastiska känner jag också igen mig i – men jag tycker inte att det gör så mycket. Jag är ganska säker på att den stil jag redigerar i just nu inte kommer att vara min favorit om ett år, men jag ser inget problem i det. Ju mer man tillåter sig själv att experimentera, desto mer utvecklas man. Och har man bara kvar originalfilerna kan man ju göra andra redigeringar om det känns nödvändigt.SvaraAvsluta

 • Ellen Lindberg - Det är så himla intressant att se utveckling såhär! Svart på vitt liksom. Det blir mer konkret och mycket lättare att faktiskt se den verkliga utvecklingen :)SvaraAvsluta

 • Fanny - grymt! kul att se din utvecklingSvaraAvsluta

 • Beatrice - Vad jag älskar bilden med maskrosen!SvaraAvsluta

 • Fotograf Benedikte Bull - Du hadde virkelig gjort framskritt på 3 år! Er morro å se tilbake på gamle bilder! Flotte bilder iallfall.. :)SvaraAvsluta

 • Fotoemilia - Kul att se utvecklingen, för nog har det varit en utveckling allt. Men tycker ändå du haft ett öga för bilder genom hela tiden du fotat :)SvaraAvsluta

 • Nathalie - Hahaha @ ”ha-onödigt-breda-ramar-på-alla-bilder-period”. Haft en sådan jag också.SvaraAvsluta

 • Marcus - Dina retro-foton har inspirerat mig massor! Du är grym fotograf.SvaraAvsluta

 • Elin - Som natt och dag där mellan 2007 och 2008 ju :)SvaraAvsluta

 • Alicia - Katter är ett ständigt inslag! Fint.SvaraAvsluta

 • Bianca - FOTOKONKURRANSE - Wow, du har virkelig blitt utrolig mye flinkere! Elsker sånne innlegg, alltid gøy å se hvordan folk har forbedret seg :DSvaraAvsluta

 • Erika - måste säga att jag gillar bilderna från 2008! :DSvaraAvsluta

 • Emilie L - Vilka härliga bilder! :) Du är duktig!SvaraAvsluta

Din e-mailadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade *

*

*