Tidssparare.

Allt som spar tid i redigeringen välkomnar jag med öppna armar. Den bästa tidsspararen som finns i Photoshop ligger under File->Automate->Batch. Här kan man enkelt lägga på en action på alla bilder som är öppnade i PS, utan att behöva jobba med en bild i taget. Spela bara in en action, gå in på Batch, välj action och välj att tillämpa på öppna bilder.
Min favorit är att spela in en action för att spara bilden, den absolut tråkigaste delen av redigeringsprocessen.

Till toppen|Pinna på Pinterest|Dela på Facebook|Dela på Twitter
 • Johanna - Älskar Batch. Spara visnings bilder är min favorit, slå ihop alla lager > ändra storlek > spara om på 350 bilder. Och Johanna dricker kaffe under tiden. Good StuffSvaraAvsluta

 • Jennie - Tack för tipset!SvaraAvsluta

 • Amanda E - Jättebra tips!SvaraAvsluta

 • Josefina - Vilken bra grej! Spelar också alltid in action på just spara-delen… men detta tar ju det ett steg ännu längre – vilken grej!!! Måste prova!!! wie!!SvaraAvsluta

 • Guldvärt tips! « Fotograf Josefina Norman - […] delen av redigeringen. Actions för att spara tid på det har jag gjort bra länge men detta tips sparar ju ännu mer tid! DET är guldvärt för mig just […]SvaraAvsluta

 • erica - ÅH GUD, TACK!!!!!!SvaraAvsluta

 • Tess - Tack, är det i CS5?SvaraAvsluta

  • Elin Ivemo - Jag har cs5, tror att det kan finnas i tidigare versioner med, men är inte 100. Jag lärde mig det efter jag uppdaterat till cs5.SvaraAvsluta

 • Janni Arnqvist - Jättebra tips!
  Ett problem jag dyker på är att jag inte kan spara om filen med nytt namn. Alltså lägga till ”kopia” efter bild nr. Då väljer den det namnet jag har då jag spelar in min funktionsmakro och den filen skrivs över. Förslag?SvaraAvsluta

  • Elin Ivemo - Döp om bilderna i bridge istället? Gör din action så att bilderna spars i en egen mapp så de inte skriver över några original.SvaraAvsluta

   • Janni - Tack för att du tog dig tid att svara :)SvaraAvsluta

 • amanda - jättefina bilder!SvaraAvsluta

 • Ida Torgersen - FotoIda - You’re a lifesaver! Så utrolig bra, men hvordan velger man hvilken mappe man vil lagre bildene i? :-)SvaraAvsluta

  • Elin Ivemo - Jag skapar en ny action för varje gång jag ska spara bilder och väljer därför mapp varje gång. Annars kan man ha en standardmapp som du alltid spar i, och sen får du flytta bilderna manuellt.SvaraAvsluta

 • Emma [hockey & foto] - Tack för tipset! :DSvaraAvsluta

 • Paula Holmquist - Hur gör man en action?SvaraAvsluta

 • NCfoto - FoToBlogg - Vad har du för photoshop?

  Funkar detta i Photoshop Elements 9 också? :)
  Tacksam för svar.SvaraAvsluta

 • A L M A S F O T O ♥ - bra tips! vad heter batch osv på svenska photoshop? :)SvaraAvsluta

 • Emelie - Jag har photoshop CS5 på svenska men när man trycker: Arkiv–>Automatisera–>Gruppera.. Så står det under Spela upp–>Ange: Standardfunktionsmakron , men när man trycker på den så finns det inget att välja emellan, vad ska jag göra? :O

  Har hört något om att man ska ”spela in makron” men jag vet inte hur man ska göra det. SNÄLLA HJÄLP ! :(SvaraAvsluta

  • Elin Ivemo - Du måste skapa egna makron för att kunna använda batch, precis som det står. Googla det!SvaraAvsluta

 • A N N N A I Z (Annis) - Hur spelar man in en egen action?SvaraAvsluta

  • Elin Ivemo - 1. Läs igenom kommentarerna innan du skriver frågor. 2. Ställ inte frågor som det går fortare att googla fram svaret på.SvaraAvsluta

 • Elin - Oh, smart! Du kan göra liknande i bridge också och tillämpa en sparat RAW-preset genom att markera de bilder du vill ändra -> högerklicka -> Develop Settings -> Välj från lista av tillgängliga presets. Men att man kunde göra direkt inne ps visste jag inte. Mkt bra tips! :DSvaraAvsluta

 • Josefin - TACK TACK TACK OCH ÅTERIGEN TACK! Det här hjälper mig otroligt mycket, nu slipper jag sitta och spara allt för hand!! Jag älskar att vara lat, hahah!SvaraAvsluta

 • Olivia - Jättebra tips, men när jag ska spara så spelar jag in en action och sen när jag väljer File->Automate->Batch och sedan tar den action som jag har gjort för att spara alla bilder hamnar alla bilder i en annan mapp och ”skriver över” orginalbilderna… Hur ska jag göra för att bilderna ska hamna i rätt mapp?

  Kram OliviaSvaraAvsluta

 • D A V I D S P H O T O (photo / my life) - tack, bästa tipset på länge :)SvaraAvsluta

 • Elin - Så himla smart! Tack så himla mycket, detta tips kommer jag verkligen ha nytta av!!SvaraAvsluta

Din e-mailadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade *

*

*