Lightroomtips – Lens Corrections

Jag skrev en gång förut att jag skulle göra en Lightroomguide, men jag har varken haft tid eller ork att göra en. Dock har jag knåpat ihop ett litet tips till er. Kanske kommer det dyka upp fler, vem vet?

INGREDIENSER:
Lightroom 3 (vet inte om det går i tidigare versioner)
En bild.

GÖR SÅ HÄR:
Öppna LR, välj en bild, gå till Develop. Under fliken Lens Corrections kan man fixa till ”fel” som objektivet orsakar. Sånt som vinjetteringar och förvrängningar. Välj bara kameramärke och objektiv så fixar LR biffen! Lycker man att det inte blir helt 100 kan man gå in och ändra allting manuellt under ”manual”.

Nedan ser ni att det blir rätt stor skillnad. Den mörkare varianten är före och den ljusare är efter. Jag har inte redigerat någonting emellan, bara bockat i Enable Profile Corrections.

Till toppen|Pinna på Pinterest|Dela på Facebook|Dela på Twitter

Din e-mailadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade *

*

*